SPRING LOOK

Heips! Järisytän maailmanjärjestystä ja palaan blogin puolelle alle viikon sisään edellisestä postauksesta 😀 Pakkasin noin viikko sitten kimpsuni ja kampsuni ja muutin väliaikaisesti vanhempieni tyhjälle asunnolle optimoidakseni keskittymisen lukukauden viimeisten viikkojen ja tenttien ajaksi. Koska pelkkä opiskelu alkaa kuitenkin vähitellen tuntua hieman puuduttavalta ajattelin, että pieni vaihtelu ja postauksen kirjoittaminen tänne blogin puolelle saattaisi virkistää!

Eristäytyminen on aina ollut avainelementti, kun olen halunnut maksimoida mahdollisuudet tehokkaaseen opiskeluun. Vuosi sitten asustelin kuukauden ajan yksin saarella opiskellessani oikiksen pääsykokeisiin ja tänä vuonna istuskelen täällä pänttäämään samaisen alan tentteihin. Vaikka välillä alkaa väsyttää ja tuntuu vähän yksinäiseltä, on ihanaa tietää, että edessä siintää sosiaalinen ja humputtelua täynnä oleva kesäloma. Viimeisiä viedään!

Tämän lukukauden tenttejä varten päätimme yhdistää voimamme kahden ystäväni kanssa ja valmistautua tentteihin yhdessä. Opintoihin liittyvissä hommissa viihdyn yleensä yksin, ja siksi onkin ollut ihan valtavan avartava kokemus antaa yhteistyölle mahdollisuus ja nähdä, miten paljon hyvää siitä voi parhaimmillaan saada irti. Olen toki ollut tosi onnekas sen suhteen, että olen törmännyt ihmisiin, joiden tekemiseen luotan yhtä vakaasti kuin omaani ja joiden kanssa työskentely sujuu tosi kivuttomasti ja helposti. Oli miten oli, lopputulos on joka tapauksessa se, että yhdessä opiskelu on yllättäen osoittautunut ihan loistavaksi ratkaisuksi!

Sen lisäksi, että ensi viikolla vuorossa on kaksi kolmesta viimeisestä tentistä, alkaa myös elämäni ensimmäinen oikisopintoihin liittyvä kesäkurssi! Kyseessä on IPR University Centerin järjestämä kansainvälinen tekijänoikeuksiin- ja patentteihin keskittyvä kurssi, enkä malta odottaa! Tämän kurssin lisäksi työstän samalla samaan oikeudenalaan liittyvää kurssia Avoimessa, ja iloitsen siitä, että pääsen samalla kehittämään oikeudellista osaamistani myös suomeksi. Vaikka kieli tuntuu aluksi vähän oudolta ennen kaikkea englanninkielisten opintojen jälkeen, on sen käyttämisestä sitäkin enemmän iloa. Ihanaa puhua ja hyödyntää suomea!

Siispä – yllätys, yllätys – täällä elämä sujuu aika opintopainoitteisissa merkeissä, mutta alle kahden viikon päästä siirryn viettämään toivottavasti aurinkoista, rentouttavaa, yllätyksellistä ja railakasta kesää 😀 Olen suurimman osan töissä ja opintojakin on hoidettavana vielä vähän, mutta kunhan minkään parissa ei tarvitse raataa 12 tuntia päivässä 7 päivää viikossa olen kaikkeen tyytyväinen! Juhlat, afterworkit, kesämekot, brunssit, aamulenkit, tyhjät viikonloput, viikonloppureissut, skumpat, sandaletit… Kesä 2021 – olen niin valmis! En myöskään malta odottaa, että pääsen raportoimaan täällä blogin puolella edes jotain vähän viihdyttävämpää kuin viimeisimpiä opintoihin liittyviä edistysaskeleita, haha 😀

asdsadsa

Toodles! Look who’s breaking exam week records with two posts within a week! I moved my things to my parent’s empty apartment to optimize focus for these last weeks of our semester, but since only studying is getting slightly monotone I thought a post wouldn’t hurt to spice it all up at least a tiny little bit!

Isolation has always been a key for me when wanting to maximize productivity. Last year I lived alone on an island for a month studying for my law school entrance exams and this year I sit here. Although it’s getting a bit lonely, knowing that once I get this done there is a super social summer holiday waiting for me serves for good consolation. I can do this!

For this semester’s exams we decided to combine our forces with two of my friends for our exam prepping and I’ve been absolutely astonished by what a positive experience it’s been! I’m typically very much of a lone wolf when it comes to preparing for anything important and stressful, and it’s been such an eye opening experience to collaborate and realize there is so much good to be gained in splitting the work with someone else. Obviously I’ve been very lucky to find two people whose work I trust as much as my own and with whom working is completely problem free, but nevertheless the conclusion is: this has been so much better than I ever could’ve expected!

In addition to two of my last three exams, next week also brings with it my very first legal summer school in intellectual property law and I’m so excited! I’m also working on an additional course at the Open Uni and it’s been refreshing to work on my legal skills in Finnish again. Although I still feel a bit clumsy after studying primarily in English for a year now, it’s nevertheless so nice to be able to strengthen my Finnish legal abilities as well.

So – a lot of studying here, but in less than two weeks this chick is down for a proper hot girl summer (or whatever the youth tend to call it these days, lol) 😀 I’ll have work and a lot of other stuff to do, but just knowing I won’t have to do 12 hour days 7 days a week to get everything done is enough for me to call it a holiday! Parties, after works, summer dresses, brunches, morning runs, unplanned weekends, weekend trips, sparkling wine, sandalettes… Summer 2021 – I’m so, so ready for you! Also can’t wait to have something more fun to report here too but my most recent study progress, lol 😀

Jacket – Zara // Pants – Mango // Heels – H&M // Bag – Coccinelle

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s