HOLIDAY!

Ah – tuntuu ihan uskomattomalta edes kirjoittaa tätä: olen lomalla! En ole pitänyt kunnollista lomaa opinnoista ja töistä lähes kahteen vuoteen ja tuntuu ihan epätodelliselta, että nyt on ihan oikeasti mahdollisuus olla tekemättä yhtään mitään kunnollista muutaman viikon ajan ennen töiden alkamista uudelleen. Viime viikolla loppuun saatetut tentit menivät oikein hyvin, ja nyt olen niin innoissani siitä, että saan suunnata kaiken energiani rentoutumiseen ja hauskan pitämiseen ennen seuraavan lukukauden alkamista.

Ah – I can’t even believe I get to write these words: I’m on a holiday! I haven’t had a proper time off from my studies and work in almost two years, and it feels surreal to be able to take the time to just be for a couple of weeks before continuing work again! My exams went well and now I’m so excited to direct my full attention at taking it a bit easier and at maximizing having fun as much as possible before my next semester starts.

Kesä on lähtenyt käyntiin aivan ihanasti. Perjantaina lounastin yhdessä suosikkiravintolassani ennen kuin illalla pääsin ajelemaan ympäri kaunista kesä-Helsinkiä Vespan kyydissä (kesäinen kohokohta, joka ei varmaan unohdu vaikka kesä toisi mitä tullessaan). Lauantaina ajelimme Kotkaan ystäväni lapsuuden kotiin, ja vietimme viikonlopun uima-altaan reunalla syöden ja juoden hyvin ja ihan vain nautiskellen elämästä. Palattuani kotiin sain varattua ajan koronarokotteeseen (!!!), nukuin kerrankin myöhään, kävin pitkällä lenkillä ja palasin sitten kotiin sänkyyn makoilemaan. Elämä on aika ihanaa. Vaikka tuntuu vähän hassulta olla tekemättä mitään kunnollista, on loma enemmän kuin ansaittu ja todennäköisesti se tulee kovempaan tarpeeseen kuin osaan itse edes ymmärtää.

The summer of my life has kicked off in the best way possible. On Friday I had lunch at one of my favorite restaurants with a good friend, in the evening I got to ride a Vespa around the city (a definite summer highlight whatever comes next) and on Saturday we rode off to a nearby city to stay at my friend’s summer place. After chilling at the pool, eating and drinking very well and having the time of our life I got back to the city, booked a time for my Covid-19 vaccine for Tuesday, slept in late, went for a 8 k run and then came back to lie in my bed. Life is good, and although I sometimes feel a bit awkward trying to just relax, it’s well deserved and probably more of what I need than I even realise.

Sen lisäksi, että elämä yleisesti on hyvää, ovat Suomen säät yllättäneet sitäkin enemmän. Ei ole liian kuuma, eikä toisaalta myöskään liian kylmä – ilma on täydellinen kesävaatteille, muttei kuitenkaan painostavan kuuma. Rakastan kesävaatteitani enkä malta odottaa, että pääsen jakamaan asujani teidänkin kanssa. Kuvissa näkyvä ihana Alice McCallin “Isn’t She Lovely”-niminen mekko oli alennusostos Vestiaire Collectivelta. Vaikka koko oli hieman liian iso, sain sen ilokseni korjailtua muutamalla hakaneulalla. Ihania kesäiltoja odotellessa…

Besides life being good in general Finland is delivering weather-vice – big time. It’s not too hot, it’s not too cold – it’s perfect for summer clothes, but never exhaustingly hot. I’m so happy with my current summer wardrobe and can’t wait to be able to share with you more of my favorite outfits and summer styles. This beautiful Alice McCall dress, going by the name of “Isn’t she lovely”, is a favorite sales buy at Vestiaire Collective. Although the size was a tiny bit too big, I was very happy to be able to fix it with a few safety pins. Looking forward to wearing it for a good night out as well now that the bars and restaurants are open again!

Kaiken kaikkiaa minulla on kovat odotukset tälle kesälle. Vaikka välillä iskeekin vähän haikea mieli, koen olevani nyt itsevarmempi, itsenäisempi ja vakaampi kuin mitä olen ollut pitkiin, pitkiin aikoihin ja yritän nauttia tunteesta niin paljon kuin vain mahdollista. Edessä odottaa vaikka mitä ihanaa ohjelmaa, ja uskon, että joukkoon mahtuu myös vaikka mitä yllätyksiä! Loppuviikosta tarkoituksena on suunnata kohti vanhaa kotikaupunkiani Turkua ja sen jälkeen viettää pari päivää perheeni kesämökillä Porissa. En malta odottaa!

Overall, I have very high hopes for this summer. Although occasional melancholy strikes every now and then, I feel more independent, confident and secure than I have in quite a long time and am trying to enjoy this feeling to the fullest. I have a lot of wonderful plans, starting from next week when I’ll take the opportunity and make a short trip through my old home Turku to my family’s summer place in Pori. Afterwards I’ll come back to Helsinki and celebrate the midsummer in the city. Can’t wait!

Earrings – Design by Hummingbird // Dress – Alice McCall // Heels – Glamorous

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s