1ST YEAR OF LAW SCHOOL

Homma on paketissa! Ensimmäinen oikisvuoteni sujahti ohi kuin siivillä. Korkeakouluopintojen jatkaminen oikeustieteen merkeissä on ollut yksi elämäni parhaimmista päätöksistä enkä tekisi mitään toisin – paitsi ehkä työskentelisin vielä vähän tehokkaammin ja keskittyneemmin toisen lukukauden aikana. Joka tapauksessa aika on kulunut tosi nopeasti, ja tuntuu ihan käsittämättömältä, että kandini on jo puoliksi valmis!

Mitä näistä yhdeksästä kuukaudesta jäi käteen? Tässä vaiheessa blogini historiaa moni teistä tuntee varmasti jo rakkauteni listoja ja erilaisia kyselyitä kohtaan, eikä siis taida tulla yllätyksenä, että ajattelin, että muutama tehokas kysymys saattaisi olla paras tapa reflektoida kulunutta vuotta taaksepäin.

adasd

It’s done and it’s finished! My first year of law school! Getting started has been by far the best choice of my life so far and there is not one thing I’d do differently – except for perhaps working even more efficiently and focused during the second semester. This academic year flew by and I simply cannot believe I’m already halfway through my LL.B.

So what am I left with after these 9 first months? By now most of you are probably familiar with my love for questionnaires and lists, and thus it probably comes as no surprise that I thought a few reflective questions could turn out handy in looking back and assessing the year that was!

Mitä opit tänä vuonna, minkä tulet muistamaan loppuelämäsi? Oikisopintojen aloittaminen on ollut elämääni ja ajatusmaailmaani monella tapaa mullistanut kokemus. Tästä viisastuneena tulen tulevaisuudessa luottamaan omaan intuitiooni 110 % ja vähät välittämään muiden mielipiteistä mitä uraan ja opintoihin tulee. Olen ollut valintaani juuri niin tyytyväinen kuin ajattelin, pärjännyt juuri niin hyvin kuin toivoin ja kokenut olevani tasan tarkkaan niin oikealla polulla kuin uskoin alanvaihdon myötä olevani. En tule enää koskaan perustamaan päätöksiäni sille, mitä muut minulta toivovat, vaan päättämään ihan itse mitä haluan. Se on aika arvokas oppi elämälle.

Mitä saavutit tänä vuonna, josta olet ylpeä? Kaiken kaikkeaan olen tosi iloinen siitä, miten paljon sain aikaiseksi, vaikka samalla onkin sellainen olo, että vähempikin olisi riittänyt 😀 Lisäksi iloitsen paljon siitä, miten paljon olen kehittynyt puhujana. Osaan mielestäni esittää ajatukseni paljon selkeämmin, ytimekkäämmin ja kiinnostavammalla tavalla kuin ennen.

asdsa

What is something you did this year that you think you will remember for the rest of your life? Getting started with my studies in law has been quite a transformative experience overall. What I will remember for the rest of my life is not to care what others think, to trust my gut to 110 % and to just go for it whenever I feel in my heart something is right. I’ve been just as happy as I thought I’d be, done every inch as well as I thought I would and felt just as rightly placed as I expected myself to. I will never again make decisions based on what I think others expect or want of me, but instead solely do what I want. That is quite a valuable lesson to have learnt.

What is something you accomplished this year that you are proud of? Mostly just of how productive I’ve been, although oddly enough, at the same time I feel like less would’ve been sufficient. I’m also very happy with how much better I’ve become in communicating my thoughts and ideas in a clear, concise and engaging way.

Mikä oli haastavaa kuluneessa vuodessa? Kevätlukukausi oli aika raskas, ja koin tenttiviikot paljon rankemmiksi kuin ensimmäisen lukuvuoden tentit. Olen yleensä aika taitava käsittelemään stressiä, mutta viimeiset viikot eivät olleet helppoja.

Jos saisit muuttaa yhden asian kuluneessa vuodessa, mikä se olisi? Olisin levännyt enemmän ennen viimeisiä tenttiviikkoja.

asdsa

What was the most challenging part of this year for you? The second semester was way more heavy than the first, and I found the exam weeks quite a bit more tough than the first. I’m typically fairly good with extensive periods of stress, but struggled a bit with keeping up the good work throughout the last weeks.

If you could change one thing that happened this year, what would it be? I would’ve rested better before the last weeks!

Mikä olivat kolme tärkeintä asiaa, jotka opit kuluneen vuoden aikana? Opin luottamaan intuitiooni, aina yrittämään ja olemaan antamatta periksi, ja uskaltamaan pyytää apua.

Mikä oli vuoden alussa vaikeaa, mutta sujuu nyt hyvin? Olen oppinut tosi paljon sulavammaksi erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa! Olen aina ollut omassa elementissäni esiintyessäni, mutta silti kokenut monet sosiaaliset tilanteet hiukan epämukaviksi. Olen oppinut ihan valtavan paljon ystäviltäni ja kanssaopiskelijoiltani, saanut monta hyvää mahdollisuutta haastaa itseäni ja astua mukavuusalueeni ulkopuolelle ja olen kaiken kaikkiaan tosi iloinen siitä, miten paljon olen tällä alueella kehittynyt!

asdsa

What are the three most important things you learned this year? To trust my gut, to always try and to never give up, and to be brave with asking for help!

What is something that was hard for you at the start of the year but is easy now? Taking my space in social situations! I’ve always been very comfortable with prepared public speaking, but have easily felt a bit awkward in social situations in which I don’t perfectly know what to do. I’ve learnt so much from my friends and fellow students, have had many opportunities to challenge myself and step outside my comfort zone and am truly super happy with how far I’ve come!

Kuka vaikutti elämääsi eniten tänä vuonna? Miksi? Ystäväni! Ensimmäisen lukukauden aikana teimme muutamia ryhmätöitä, ja sain oivan mahdollisuuden tutustua uusiin luokkatovereihini. On ollut ihanaa saada jakaa oikiskokemus jonkun kanssa etäopintojenkin keskellä. On ollut ihan mieletöntä saada tutustua niin moneen älykkääseen, hauskaan, tehokkaaseen, aikaansaavaan ja yhteen hiileen puhaltavaan ihmiseen. Hyvien ja huonojen päivien jakaminen jonkun kanssa on ollut ehdoton voimavara, ja lisäksi olen oppinut ihan valtavan monia arvokkaita ammatillisia taitoja yhteistyömme myötä.

Mitkä kuusi adjektiivia kuvaavat kulunutta kouluvuotta parhaiten? Tehokas, opettavainen, innostava, eteenpäin vievä, haasteellinen ja hauska.

asda

What person has made the biggest impact in your life this year? Why? My friends! During the first semester we had quite a few group projects and they turned out to be amazing opportunities to meet people to share the LL.B. experience with. I’ve been amazed with how smart, funny, efficient, productive and team spirited my classmates are. Not only has the year been so much better because of having someone to share it with, but I’ve also learnt a lot of valuable professional skills from just collaborating with them.

What are six adjectives that best describe this school year? Productive, fascinating, enlightening, forward-pushing, challenging and fun.

Mitä sanoisit, jos saisit nyt antaa itsellesi neuvon kuluneen lukuvuoden alussa? Keskity, usko itseeni ja muista myös levätä aina välillä.

Mistä määrästä kuluneena vuonna opituista asioista uskot hyötyväsi loppuelämäsi aikana? 100 % – aivan epäilemättä. Riippumatta siitä, päädynkö loppujen lopuksi juristiksi vai palaanko taidealalle hallintotehtäviin, olen aivan vakuuttunut siitä, että sekä akateemiset että elämään liittyvät taidot, jotka tänä vuonna olen omaksunut, tulevat osoittautumaan hyödyllisiksi tulevaisuudessa.

asda

Knowing what you know now, if you could write a letter to yourself that would travel back in time so that you would receive it at the start of the school year, what advice would you give your younger self? Do your thing, believe in yourself and give yourself a break every now and then.

When you consider the rest of your life, what percentage of what you learned this year do you think will be useful to you? 100 % – without a doubt. Whether I end up an IP-lawyer or decide to continue into arts administration and leadership, I am confident I’ll find both the academic and professional/life skills I’ve learnt this year very useful.

Kaiken kaikkiaan voin siis iloiten todeta, että ensimmäinen vuosi oikisopintoja oli ihana! Ilokseni sain loppuvuoden aikana aloitettua myös aineettomien oikeuksien opinnot kesäkurssin ja Avoimen Yliopisto kautta, nappaamaan harjoittelupaikan tekijänoikeuksien parista tulevalle syksylle ja pääsemään mukaan Future Talents-ohjelmaan yhdessä Pohjoismaiden johtavista asianajotoimistoista. Asiat etenevät paremmin kuin edes osasin kuvitella, ja vaikka olenkin joutunut uhraamaan vähän unta ja sosiaalista elämää kaiken tämän kustannuksella, olen kaikesta niin, niin onnellinen ja kiitollinen. Seuraavana tavoitteenani on ottaa niin rennosti kuin vain mahdollista koko kesän, ollakseni syksyllä valmiina toiseen oikisvuoteen täynnä tiukkaa työtä!

Jos haluat lukea lisää opinto-ohjelmastani ja ajatuksistani ensimmäisen lukukauden jälkeen, löydät edellisen aihetta käsitelleen postauksen täältä.

So to conclude: my first year of law school was amazing! To top it all of I managed to squeeze in 8 extra credits in intellectual property law in the end of the year through a summer school-program and the Finnish Open University, to secure a traineeship in IP-law for next fall and landed a spot in the Future Talents-training program of one of the leading law firms in the Nordics. Things are proceeding in accordance with everything I could ever have wished for and although it all has come with slight compromises when it comes to sleep and social life, I am so, so happy with it. Now I’ll do my best to relax as much as possible throughout the summer in order to eventually be ready for a second academic year of hard work!

If you want to read about my thoughts after the first semester, you can find my previous post on the topic here.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s