FALL PLANS

Jee, niin kivaa päästä jakamaan kanssanne kaikki ne hauskat, haasteelliset, innostavat ja inspiroivat jutut, joita pääsen tekemään tulevan syyslukukauden aikana! Vähän jännittää, miten jaksan ja saan kaiken hoidetuksi, mutta yritän luottaa siihen, että olen aina ennenkin pärjännyt enemmän kuin hyvin monen eri asian keskellä. Enköhän siis pärjää sitä myös tulevaisuudessa. Kyllä minä tähän kaikkeen pystyn. Jännittäviä aikoja joka tapauksessa elellään!

// Yay, I’m so excited to share with you all the fun, challenging and interesting things I have planned for the upcoming year. I am slightly nervous as to how I’ll manage all of it, but simultaneously I’m trying to rely on that since I’ve done more than well juggling many balls in the air before, I’ll do just as well now. I can do this and great things are ahead!

Harjoittelu tekijänoikeuksien parissa. Ensinnäkin: ensi viikolla aloitan ensimmäisen oikisopintoihin liittyvän harjoittelujaksoni! Päätavoitteeni, mitä oikisopintoihin tulee, on keskittää osaaminen immateriaalioikeuksien ja tekijänoikeuksien pariin, ja tuntuu ihan mielettömän siistiltä päästä ottamaan ensimmäisiä ammatillisia askeleita tätä tavoitetta kohti. Hain monia työpaikkoja viime keväänä, ja olen niin iloinen siitä, että nimenomaan tämä paikka nappasi! Tämä on askel oikeaan suuntaan riippumatta siitä, mitä seuraavat vuodet tuovat tullessaan, ja odotan innolla sitä, että pääsen alkuun.

Intellectual property law internship. First of all: I’m starting my first legal internship! My main goal in my legal studies is to focus my efforts on intellectual property law and on advancing artistic rights, and I’m so incredibly excited to get the opportunity to take my first professional steps forward on this path. I applied for a ridiculous number of positions last spring, and am so happy with how it all turned out! This is a step to the right direction no matter what comes next, and I look so much forward to getting started.

Future Talents – ohjelma. Harjoittelujakson lisäksi pääsen ilokseni osallistumaan erään ison asianajotoimiston Future Talents-valmennusohjelmaan. Ohjelma on suunnattu opintojensa alussa oleville opiskelijoille, ja sisältää erilaisia seminaareja, jotka liittyvät muun muassa asianajajana tarvittaviin taitoihin ja asiakkaan näkökulman valottamiseen. Lisäksi saamme muutaman henkilökohtaisen tapaamisen yrityksessä työskentelevän juristin kanssa. Olen aivan varma, että kokemuksesta tulee tosi inspiroiva, antoisa ja mielenkiintoinen, ja odotan innolla, että pääsen tapaamaan myös kanssaosallistujioitani.

Future Talents – program. Besides my internship I’m taking part in the Future Talent program arranged by one of the biggest law firms in the Nordics. The program itself is directed to students in the early stages of their studies, and includes a few coaching sessions discussing topics such as necessary legal skills and central clients in the industry, as well as a couple of private meetings with some of their leading lawyers. I am certain the experience will turn out very inspiring and rewarding and am also so excited to meet my fellow participants!

Tuutorointi. Harjoittelun ohella sain syksylle myös toisen oikishommiin liittyvän työn: pääsen työskentelemään tuutorina eräässä Hollannissa ja Englannissa toimivassa tuutorointiyrityksessä. Haluaisin kovasti keskittyä ennen kaikkea yritysjuridiikkaan ja sopimusoikeuteen ensimmäisen lukukauden aikana, mutta saa nähdä, mikä nakki minulle lopuksi napsahtaa.

Vaikka en sinänsä ole koskaan nähnyt itseäni opettajana, olen melko varma, että tulen nauttimaan luentojen pitämisestä. Yleisölle puhuminen on asia, jonka mielelläni näkisin osana tulevaisuuden uraani, ja siksikin olen tästä mahdollisuudesta tosi innoissani. Uskon, että tämä on erinomainen mahdollisuus kasvaa ja kehittyä puhujana, ja toisaalta myös syventää omaa oikeustieteellistä osaamista niillä oikeudenaloilla, joista pidän kaikkein eniten.

Tutor. Besides my internship I managed to nail another law related job this fall: I’m working as a tutor for a tutoring company active in both the Netherlands and the UK. If I get to choose I’d love to focus on corporate and contract law this first semester, but we’ll see.

Although I never thought of myself as a teacher, I’m quite sure I’ll find myself enjoying lecturing to an actual group and am therefore also very excited ahead of this challenge. Incorporating public speaking in my career in one form or another is one of my main goals, and I feel like this is an outstanding opportunity to evolve, grow and learn more about how to communicate verbally more effectively. Besides this, I love the idea of having the chance to deepen my knowledge in the fields of law I find most interesting.

Opinnot. Töiden ohella edessä odottavat kaksi viimeistä L.L.B. tutkintoni lukukautta. Päätin jatkaa opintojani Suomesta käsin vielä yhden lukukauden ajan pandemian ja työmahdollisuuksien takia. Koska suurin osa kanssaopiskelijoistani päätyi samaan lopputulemaan, odotan innolla yhteistyön jatkumista näin etänä. Tänä lukukautena odotan ennen kaikkea vero-oikeuteen ja sijoitusoikeuteen tutustumista.

Law school. Besides work I have two last semesters left before finalizing my L.L.B. degree. I decided to continue my studies on distance because of the uncertain pandemic situation and the professional opportunities I got in Finland for the fall, but nevertheless look forward to collaborating with my fellow students even over Zoom. This semester I’m in particular looking forward to getting acquainted with tax law and investment law. Fun times ahead!

Vaihtosuunnitelmat Pariisissa. Edellä mainituista syistä lykkäsin myös vaihtoon lähtemistä yhdellä lukukaudella. Haluan todella ottaa kaiken ilon irti Ranskassa olemisesta ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että aika on nautiskelulle otollisempi keväällä kuin nyt. Samalla toivon jääväni ulkomaille myös vaihdon jälkeen ja siksikin ajoitus tuntuu näin järkevämmältä.

Exchange to Paris. Because of the aforementioned reasons I also postponed my exchange to Paris until the spring semester. I really, really want to make the most of my experience in France and feel like that should be more certain in the spring than it is now. At the same time I hope to stay abroad after this exchange and also therefore feel the timing is better.

Tulevaisuuden suunnitelmat. Kaiken tämän lisäksi en malta odottaa, että selviää, mihin suuntaan jatkan tutkinnon valmistumisen jälkeen. Suunnitelmana on ehdottomasti tehdä vielä toinen maisteri joko immateriaalioikeuksiin tai taidehallintoon liittyen, mutta kumpaan suuntaan päädyn lähtemään on asia, jonka taitaa loppujen lopuksi ratkaista kohtalo. Asiat selkenevät todennäköisesti tulevina viikkoina ja odotan jännityksellä, mitä tuleman pitää. Mitä tahansa tapahtuukaan, olen varma, että edessä odottaa haasteellinen, innostava ja inspiroiva urapolku. Sitä, jos jotain, kelpaa odottaa.

Future plans. On top of all this I’m very keen to figure out what I’ll do next after graduating. I’ll certainly go ahead to finish a second masters in either intellectual property law or arts leadership, but which one I’ll end up going for depends on things I cannot influence too much myself at the moment. Things should clarify in the course of the upcoming weeks and I’m very excited. Whatever happens I know I’ll be on a challenging, fascinating and inspiring career path and that is a very nice feeling to have.

Pähkinänkuoressa voidaan siis todeta, että tässä sitä taas ollaan: sanomassa, että edessä siintää elämäni kiireisin syksy. Olen useimmiten melko rauhallinen ja itsevarma pärjäämisestäni, mutta tällä kertaa on myönnettävä, että työmäärä tuntuu jo etukäteen aika isolta. Olen aina pärjännyt ja saanut kaiken hoidettua, enkä pärjäämistäni sinänsä epäile, mutta silti… Tässä on aika paljon tehtävää yhdelle pienelle ihmiselle.

Ilokseni voin kuitenkin sanoa, että olen korviani myöten rakastunut kaikkiin niihin asioihin, joita pääsen tekemään, ja että pidän jokaista edessä odottavaa mahdollisuutta ja haastetta inspiroivana ja innostavana. Se mielessä pitäen uskon, että voin hyvin ja luottavaisin mielin sanoa, että hyvä tästä tulee. Kyllä minä pystyn tähän!

So, in a nutshell, I can’t believe I find myself saying this again, but yes, ahead of me I find the most fully packed fall semester I’ve probably ever had. I’m usually quite calm and confident ahead of time periods like this, but this time I must say, I feel a bit concerned. I’ve always figured things out and am sure I’ll manage to do so also this time around, but still… This is quite a lot to have on one person’s plate.

Luckily, however, I am up to my ears in love with the things that I get to do, and consider every single challenge I have inspiring and exciting. With that being said, all will be fine and I will be good. I can do this!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s