12 DAYS, 12 OUTFITS

Mikä olisikaan parempi tapa palata bloggailun pariin kuin vanha kunnon “8 päivää, 8 asua”-postaus, tällä kertaa kuitenkin” 12 päivää, 12 asua”-versiona. Ison osan syksystä mikään vaate ei oikein tuntunut oikealta ja kaikessa oli enemmän tai vähemmän epämukava olla, mutta näin jälkikäteen katsottuna homma vaikutti kuitenkin olleen ihan kohtuullisen hyvin hanskassa!

What better the way of getting back on track than a good old “8 days, 8 outfits” posts – except, in order to cover for all the time lost throughout the fall, this time I thought I’d up my game and go for “12 days, 12 outfits” (*expecting fireworks*, lol)! I spent a majority of the fall feeling really uncomfortable in more or less all of my clothes, but looking back it wasn’t all that bad, now was it?

Suurimman osan syysilloistani vietin Kansallisoopperan orkesterissa soittaen erinäisissä mustissa asuissa. Tämä, oopperan orkesterin vaatekierrätyksestä löytynyt halterneck-toppi yhdistettynä leveälahkeisiin puvun housuihin on ollut yksi suosikeistani. Tavallisesti lavalla soittavien orkestereiden pukukoodi velvoittaa soittajia peittämään olkapäät ja käyttämään nilkkapituisia housuja tai mekkoja, ja siksi olenkin nauttinut oopperamontun suomasta pukeutumisvapaudesta suuresti. Paljaat olkapäät ja polvipituiset mekot ovat sallittuja, kerrankin! Elän unelmaani 😀

A majority of my evenings this fall were spent in the pit of the Finnish National Opera in various performances in an all black outfit. This second-hand halterneck top in combination with a wide-legged pair of suit pants has by far been one of my favourites. Typically, on stage, orchestra dress codes oblige players to cover their shoulders and wear ankle length pants, skirts or dresses, but to my great delight, the opera pit allows for much more freedom. Anything neat and black goes, and bare shoulders and knee-length dresses are allowed. Living the dream, lol.

Toinen suosikkiesiintymisasu on ollut tämä vanha polvipituinen Zaran mekko. Käytän arkena tosi vähän mustaa, ja siksi olenkin nyt parhaani mukaan tarttunut tilaisuuteen käyttää kaikkia mustia vaatteitani, kun sille kerrankin on mahdollisuus. Niinpä myös tämä mekko on vihdoin päässyt käyttöön!

Another go-to look for performances has been this old knee-length dress from Zara! In my everyday life I usually rarely wear black, and have therefore done my utmost best to use every single black piece of garment I own now that I have the chance. Thus also this beauty of a dress has been given its time to shine – finally!

Yksi tämän syksyn suurimmista suosikeista ovat olleet erinäiset shortsimittaiset puvut! Jo viime vuonna talvena viihdyin hyvin tummansinisessä setissä, ja tämän syksyn aikana vaatekaappini on yllättäen laajentunut myös valkoisella, armeijanvihreällä ja beigellä. Seteissä viehättää ennen kaikkea niiden helppous!

A personal big hit this fall have been short-suits! Already last year I had one in navy blue, but this fall the wardrobe somehow magically expanded, and now I have one in white, army green and beige… Things happen quickly around here, apparently!

Harva väri imartelee silmiäni mielestäni ihan yhtä hyvin kuin maastonvihreä. Tämä Gauharin tukkapanta ja Zaran bleiseri ovatkin ehkä juuri sen takia olleet suosikkejani koko syksyn ajan!

As the green-eyed-girl I am, I am well aware nothing makes my eyes pop quite like something in army green. This combo of my Gauhar headband and Zara jacket has been something of a hit throughout this season!

Tavallisesti inhoan pukukoodeja, mutta kun kotiin kilahti kutsu viettämään iltaa yhdessä Helsingin puhutuimmista yökerhoista ja pukukoodiksi oli merkitty “Cocktail” oli valintani selkeä: päälle oli pantava tämä kultainen paljettimekko. Mekko on noin vuosi sitten tehty heräteostos ja olen odottanut täydellistä tilaisuutta sen käyttämiselle. Vihdoin viimein se saapui! Kullan sävy on valtavan kaunis ja leikkaus on imarteleva avoimine selkineen… En malta odottaa, että pääsen taas pukeutumaan tähän!

I usually hate dresscodes, but when an invite to one of the fanciest nightclubs in Helsinki was sent out to me spelling “Dresscode: Cocktail” my choice was (for once) clear: it had to be this golden sequin dress. The dress was something of a spontaneous purchase a year ago and I’ve been longing for the perfect occasion to wear it, and finally, the opportunity arrived! It’s such a beautiful shade of gold and has the most flattering cut with the most gorgeous open back… Can’t wait to wear it again!

Toinen sävy, johon olen tänä syksynä rakastunut on ollut fuksia – pinkin sävy, joka näkyy myös yllä olevassa paidassa. Rakastan värin näyttävyyttä, ja olen innostunut jopa siinä määrin, että ostettuani (vihdoin viimein) salikortin, tilasin myös fuksian värisen treenisetin… Odotan vielä settiä saapuvaksi, mutten malta odottaa, että näen, miltä se loppujen lopuksi näyttää!

Another shade that truly stole my heart this fall has been fuchsia – the bright color of pink as seen in the shirt above. I absolutely love the wow-factor the color has, and in fact, after buying a gym card (finally), I also went all in and ordered a full on fuchsia training set… The set has yet to arrive, but I can’t wait to see how it turns out!

Pientä kevään kaipuuta on aistittavissa tätä asua katsellessa… Elääppä niin, ettei jalkaan tarvitse muuta kuin avokkaat! Aikanaan olin hiukan epävarma tästä asusta, mutta jollain tapaa pidän siitä kyllä edelleen. Olen aina ollut vähän hukassa kovin löysien siluettien kanssa, mutta tämähän toimi ihan kivasti!

Throwing it back to the good old days when a pump was all the shoe wear one needed… Had slightly mixed feelings about this outfit, but looking back I still somehow like it. I’ve always found mixing loose cuts with loose slightly challenging, even though I really admire the way other people do it. Nevertheless, would wear this again anytime!

Ensimmäisen työpäivän asu. Aluksi yritin kaikin voimin vältellä vaaleanpunaista ja naisellista pukemista – Blondin Kosto-vibat eivät ehkä ole kovin toivottavia – mutta testailtuani muutamia asuja totesin, että tuollainen välttely on ihan typerää. Jos olo on mukava ja itsevarma vaaleanpunaisessa ja valkoisessa ja homma hoituu, niin miksi ihmeessä sitä pitäisi vältellä. Näissä vetimeissä siis mentiin!

What I wore for my first day at work. I was first really hesitant to wear something so pink and feminine – who wants to go full on Legally Blonde straight away – but after a while I just decided to screw that feeling and embrace the fact that I really love this look and feel so comfortable and confident in pink and white that it would be stupid to force myself to avoid it for no reason at all – after all, as long as I do a good job, what on earth does it matter. So… Elle Woods calling!

Toinen pukukoodeihin liittyvä asu! Tiedän useimmiten hyvin, mitä pukea päälle tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, mutta jostain syystä erikseen eritelty “business casual” pukukoodi hämmentää joka ikinen kerta. Kun on tarkkaan määritelty, mitä pitää laittaa päälle, mikään ei jotenkin tunnu oikealta! Tähän mustavalkoiseen asuun päädyin joka tapauksessa Fulbright Finland säätiön isännöimänä konferenssiviikonloppuna Turussa. Ehkä hiukan tylsää, mutta täyttääpähän ainakin kaikki kriteerit!

Another dresscode look! I am usually quite good at figuring out what to wear for all types of occasions, but for some reason a specifically stipulated business casual dresscode seems to throw me off every single time. Somehow I start to overthink and become super uncomfortable… Anyway, this basic black and white look was what I chose to wear for a conference weekend in my old home town Turku hosted by the Fulbright Finland Foundation. A bit boring maybe, but nevertheless… business casual, I guess?

Yksi syksyn ykkössuosikeista! Suosikkibloggaajani Ayda Hadi pukeutui tähän mekkoon Instagram-tilillään iäisyys sitten, ja yritin silloin metsästää mekkoa vaikka ja mistä. Kun Hadi sitten ilmoitti myyvänsä mekkonsa tiesin, että nyt, jos koskaan, se oli saatava. Sain mekon, ja rakastan sitä tasan tarkkaan yhtä paljon kuin ajattelin. Se on ihana.

A die hard favorite! My favorite blogger Ayda Hadi wore this dress ages ago on her Instagram and I tried to hunt it down for months. When she announced she was selling it I knew, that if ever, then now it had to be mine. I got it and love it every inch as much as I thought I would. It’s stunning.

Tämän syksyn vara-asu. Mangon ihana vaaleanbeige takki viimeistelee asun kuin asun, eikä taida olla arkipäivää, jona nahkahousut eivät toimisi. Ei ehkä paras asuni, mutta toimii hyvin arjessa, kun aikaa parempien asujen miettimiselle ei ole.

My “when in doubt”-outfit this fall. The coat makes everything look oddly chic and there’s not a time when leather pants could go wrong. Not the best of the best, but nevertheless sufficient for most days at the office!

Ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, tämän jouluaaton asu! Lapsena jouluina pukeuduttiin aina juhlamekkoon, mutta jostain syystä tuo perinne on jäänyt unholaan kuluneina vuosina. Nyt ajattelin kuitenkin, että on aika tehdä ryhtiliike, koska juhlallinen pukeutuminen tuo ainakin itselleni paljon juhlan tuntua! Olen puhunut rakkaudestani tätä Mangon mekkoa kohtaan toistuvasti kuluneena vuonna, mutta sanottakoon se vielä kerran: eikö vain ole kaunis!

And finally, what else but what I decided to wear this Christmas! We used to dress up as kids but somehow we’ve started to slip during the past years and I thought it was time to bring back the tradition. Everything’s so much more festive in a proper dress! I’ve disclaimed my love for this Mango dress already earlier on, but let me say it again: it is stunning, isn’t it? Special shoutout also to the best sales find this season: the earrings from Karen Millen!

One Comment Add yours

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s