2021

Vihdoin on aika laittaa vuosi 2021 paketti! 2021 oli hyvä ja uskomattoman tuottelias ja monin tavoin palkitseva vuosi täynnä onnellisia hetkiä – kaiken kaikkiaan siis vuosi, josta olen tosi kiitollinen. Tasan vuosi sitten asetin nyt jo kuluneelle vuodelle seuraavat tavoitteet: “Ainoa tavoitteeni ja toiveeni vuodelle 2021 on saavuttaa sama tinkimätön itsevarmuus ja onnellisuus, josta nautin pari vuotta sitten. Tavoitteenani on olla yhtä periksiantamattoman itsenäinen, yhtä anteeksipyytelemättömän kunnianhimoinen ja tavoitteellinen, yhtä itsevarma ja yhtä onnellinen kuin vain millään osaan. Tavoitteenani on huolehtia vähemmän ja nauttia enemmän, sillä totisesti: hyvä tästä tulee”.

Finally – time to round up the year of 2021! 2021 was a good and incredibly productive and rewarding year, rich in experiences and just over all a year that I’m very grateful to have had. In 2020, I stipulated the following goals for 2021: “The only actual goal I have for 2021 is to reach that same point of unapologetic, uncompromising happiness and confidence that I used to have a few years ago. My goal is to be as fiercely independent as I can be, as unapologetically ambitious and goal oriented as I am, as confident as only possible and as happy as life only allows. My goal is to worry less and enjoy more, because truly, I’ve got this and there is so much to look forward to in the upcoming year. “

En ollut aktiivisesti ajatellut näitä tavoitteita ennen kuin ne juolahtivat mieleeni viime viikolla, ja tuntuu ihanalta todeta, että todella saavutin niistä itse asiassa jokaisen. Saavutin saman tinkimiättömän ja anteeksipyytelemättömän onnellisuuden ja itsevarmuuden, koin vihdoin olevani yhtä vahva ja itsenäinen kuin vain osaan, annoin itseni olla yhtä kunnianhimoinen ja tavoitteellinen kuin olen, ja itsevarma ja onnellinen kuin mahdollista. Olen ihan oikeasti murehtinut vähemmän ja nauttinut enemmän. Vuoden 2020 minä olisi tosi ylpeä! Toki vuoteen on mahtunut myös heikompia hetkiä, mutta verrattuna vuosiin 2019 ja 2020, jolloin heikot hetket tuntuivat täyttävän koko vuoden, on ihan mahtavaa voida sanoa, että tänä vuonna olin kaiken kaikkiaan lähinnä tehokas, iloinen, itsenäinen ja itsevarma. Valoa kohti!

I hadn’t actively thought of these goals until last week, and it warms my heart to be able to say I reached more or less all of them. I did reach a point of unapologetic, uncompromising happiness and confidence, I do consider myself to be as fiercely independent as I can possibly be, every inch as unapologetically ambitious and goal oriented as I am, as confident as only possible and as happy as life only allows. I have worried less and enjoyed more. The 2020-version of me would be really proud! Obviously there have been low points as well, but in comparison to 2019 and 2020, when that low point seemed to be more or less constant, being able to say this year I’ve mostly just felt productive, happy, independent and confident is a nice change. Towards the light!

Uran ja opintojen kannalta 2021 oli tärkeä. Tein vihdoin Taideyliopiston tutkinnon loppuun ja 3/4 Tilburgin yliopiston oikistutkinnosta valmiiksi, suoritin ekan oikisopintoihin liittyneen harjoittelun, työskentelin kolmessa Suomen merkittävimmistä ammattiorkestereista ja minulle myönnettiin Fulbright Finland-säätiön ASLA Graduate-stipendi, jonka uskon osoittautuvan todella tärkeäksi tulevia vuosia ajatellen.

2021 was an important year in terms of career progress. I finally finished my degree at the Arts University of Helsinki, completed 3/4 of my degree at Tilburg Law School, completed my first legal internship, worked in the three most prominent Finnish professional orchestras, landed my first full time contract in one of these institutions and most importantly, was awarded the Fulbright Finland Graduate Grant, which I believe will prove to be life changing in the years to come.

Vuoden ehkä merkittävin teema oli apu. Olen ihan hämmentynyt siitä, miten moni omalla alallaan todella pitkälle päässyt ihminen on ollut halukas tukemaan ja auttamaan minua, sekä neuvomaan, ohjaamaan, suosittelemaan ja antamaan mahdollisuuksia, joista en olisi aiemmin edes osannut unelmoida. Jos siis on yksi asia, jonka olen tämän vuoden aikana oppinut, on se se, ettei avun pyytäminen koskaan ole huono ajatus – yleensä ihmiset ovat vain ja ainoastaan otettuja siitä, että heidän osaamistaan arvostetaan. Arvostan joka ikistä minua eteenpäin potkinutta ja kannustanutta ihmistä ihan valtavan paljon, ja voin vain toivoa, että tulevaisuudessa osaisin ojentaa auttavan käteni minua nuoremmille ja tarjota samanlaista ystävällisyyttä, apua ja tukea, jos, ja toivottavasti kun, siihen tarjoutuu mahdollisuus.

The most significant theme professionally has been that of help. The number of really distinguished professionals willing to support and help me out, providing me with their guidance and insight, kind words and recommendations has been overwhelming. If there is one lesson I’ve learnt, it’s that it is never stupid to ask for help – mostly people are delighted to even be thought of. I respect each and every single person who has lended me a helping hand without any requests for compensation enormously, and if anything, hope, that one day I will be able to give back similar kindness and support to future generations if, and hopefully when, faced with such an opportunity.

Vuosi ei kuitenkaan ollut pelkästään työntäyteinen! Verrattuna moneen aikaisempaan vuoteen, oli 2021 oikeastaan aika ihana myös henkilökohtaisemmalla tasolla. Kesä oli tosi merkityksellinen, ja tulen muistelemaan sitä lämmöllä koko loppuelämän ajan. Sain elää keskellä ihanaa onnea ja huolettomuutta, joka auttoi rakentamaan ja löytämään uudelleen kauan kadoksissa olleen valoisuuden ja itsenäisyyden. Oli ihanaa saada tuntea voimien vihdoin viimein palautuvan ja kokea onnea ja iloa koko sydämen pohjasta tavalla, jota en ole kokenut vuosiin.

However, this year has not only been about work! In comparison to many earlier years I also hold this to have been quite a decent year in terms of personal life. I had a summer of deep friendship which I will remember with warmth for the rest of my life. Something in the happiness and carelessness that seemed to embrace us throughout the summer allowed me to rebuild and rediscover the earlier mentioned light and independence I thought I had lost. It’s been a very empowering feeling to feel that long lost strength recover, and to feel joy from the bottom of my heart with a strength that I haven’t felt in years.

Vuonna 2022 toivon saavani edetä opinnoissa ja uralla, tehdä valtavasti töitä ja taistella tietäni eteen päin kohti jatkuvasti selkeämmin hahmottuvaa unelmieni uraa. Toivon osaavani pitää kiinni uudelleen löytyneestä onnesta, itsenäisyydestä ja itsevarmuudesta, sekä ylläpitää vuotta 2021 monella tavalla leimannutta “murehditaan vähemmän ja nautitaan enemmän”-elämänasennetta. Jos vuosi 2021 oli vuosi, joka omistettiin kauan kadoksissa olleelle vahvuudelle, itsenäisyydelle ja valoisuudelle, uskon vuoden 2022 osoittautuvan joksikin tätä kaikkea suuremmaksi. Vuonna 2022 joudun ja saan epäilemättä astua mukavuusalueen ulkopuolelle, siirtyä uuteen vaiheeseen ja aikakauteen omassa elämässäni, sekä hypätä johonkin minulle varsin tuntemattomaan.

In 2022 I wish to keep on striving, thriving, hustling and fighting forward towards the still slightly vague concept and goal that is my dream career. I hope to keep my feet deeply rooted in the newly re-discovered unapologetic and uncompromising happiness, confidence and independence that I’ve managed to grow this year, and to hold on to the “worry-less and enjoy more”-attitude that has been imprinted all over 2021. If 2021 was a year of growing back to the strength and light I know I have but lost for a good while, I think 2022 will be the year of growing beyond that, stepping outside my comfort zone, entering a new phase and a new era, and taking a step forward towards something that is quite unknown to me.

Mitä tulee uuden vuoden lupauksiin, ovat ne jälleen kerran yhtä ympäripyöreitä kuin monina aiempinakin vuosina. Vuonna 2022 haluan osata olla pelkäämättä ja luottaa elämän kantokykyyn. Haluan kohdata kaiken eteen tulevan sitä kavahtamatta, sekä luottaa siihen, että asiat etenevät hyvin ja omalla painollaan, kunhan vain jaksan ja osaan uskoa omiin kykyihini. Haluaisin suhtautua kaikkeen vastaan tulevaan avoimin mielin, sillä jokin vatsanpohjassa kertoo, että jotain merkittävää, odottamatonta ja ihan uutta on tulossa. Elämä tuntuu nyt työntävän uuteen suuntaan tosi voimakkaasti ja haluaisin vastaan taistelemisen tai epäilemisen sijaan avata kaikelle uudelle sylini ja nauttia siitä, että elämä vie. Lopuksi, hiukan konkreettisemmalla tasolla, haluaisin treenata läpi koko vuoden yhtä säännöllisesti kuin treenasin vuosi sitten keväällä, ja lähteä kohti New Yorkia parhaana versiona itsestäni.

Resolutions? I seem to have adopted these very vague and abstract promises for many years in a row now, but then again, given the vagueness of life, isn’t that the best kind! In 2022 I hope to hold on to a spirit of fearlessness and trust: to face whatever change is coming without fear, and to trust the process and my own abilities. I hope to keep an open mind and open heart to all the things coming my way, because my gut truly tells me something is almost there, knocking on my door. Life is strongly pushing me to a certain direction, and now, instead of fighting or doubting it, I want to embrace it and enjoy the process. Finally, on a concrete note: I want to work out throughout the entire year as regularly as I did last spring , and to embark on the road to New York as the best version of myself.

Jätän vuoden 2021 taakseni hieman haikeana, mutta lämmöllä ja kiitollisuudella. 2021 oli minulle monin tavoin hyvä vuosi, ja olen iloinen siitä, että monen aika vaikean vuoden jälkeen vuosi kohteli minua näinkin hyvin. Epäilen, että vuodesta 2022 tulee aika paljon tapahtumarikkaampi ja yllättävämpi, mutta 2021 kaltaisen vuoden jälkeen koen olevani sille valmis. On vähän samanlainen olo kuin jos olisin astumassa vuoristorataan, mutta sehän vasta hauska tunne onkin. Odotan innolla.

I leave 2021 behind with slight melancholy and a lot of warmth. This was a good year for me, and I’m grateful that after many years of significant struggles this kind of a year was given. I have a feeling 2022 will be quite a bit more quirky and surprising, but with a year like this behind I think I’m ready. I feel a bit like I’m about to step on a rollercoaster, but then again, that’s quite a funny feeling to have. I’m looking forward to it.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s