SNAPSHOTS FALL 2021

Vielä yksi katsahdus takaisin kuluneeseen syksyyn! Olisi vaikka mitä erityistä ja kiinnostavaa kirjoitettavaa ja kerrottavaa, mutta jostain syystä tällä hetkellä ei oikein kirjoitus kulje, ja niinpä ajattelin mieluummiin tehdä vanhan kunnon snapshot-tyylisen postauksen. Kuvia on kuitenkin kertynyt kuluneen syksyn aikana melko mukavasti, joten mikäpä niitä jakaessa. Tässä siis lyhyt vilkaisu kuluneeseen syksyyn!

Time for one more glance back to 2021! There would be a lot of other, more current things to write about as well, but honestly, I’ve been struggling a bit with writing more or less anything, and therefore, a post like this feels somehow easier. And anyway, it would be a waste of nice snapshots not to share them here! So, here’s a glance to the past and the fall that’s been.

Syksyn aivan ehdottomasti ihanin asia on ollut Kansallisoopperan orkesterissa soittaminen. Olen nauttinut soittamisesta niin, niin paljon, ja koen, että oikisopinnot ja -työt ovat jollain tapaa vapauttaneet soittamistani ihan hirveän paljon. Salit ovat olleet 99 % loppuun myytyjä näytös toisensa jälkeen, ja olen ihan oikeasti istunut ilta toisensa jälkeen soittamassa ja kuuntelemassa kyyneleet silmissä, kaikesta kauneudesta jotenkin hämmentyneenä. Ihan mieletöntä saada tehdä tätä työksi.

By far the best thing this fall has been playing at the National Opera. I’ve enjoyed playing so, so much, and over all just feel that – as I suspected – my legal studies and other work only support my musical abilities. Halls have been sold out 99 % of the performances, and I’ve genuinely sat there playing and listening tears in my eyes, astonished by all the beauty, night after night.

Iloinen Vilperi Turussa! Toinen syksyinen kohokohta oli Fulbright Finland-säätiön isännöimä konferenssiviikonloppu Turussa. Oli innostavaa tavata muut stipendiaatit, kuulla heidän elämänpoluistaan ja suunnitelmistaan sekä tutustua paremmin säätiön toimintaan. Lisäksi saimme tavata vuoden 21-22 yhdysvaltalais-stipendiaatit ja kuulla heidän kulttuuristaan ja kokemuksistaan.

A happy girl in Turku! A definite highlight this fall was the conference weekend hosted by the Fulbright Foundation in Turku. It was so exciting to meet the other amazing grantees, to hear about their paths and goals and to learn more about the Foundation providing us with a once-in-a-lifetime-opportunity!

Syksyllä suoritettu harjoittelu oli ihan super hauska ja inspiroiva kokemus! Osana harjoittelua sain kirjoittaa verkkolehteemme oman esittelyn. Yritän postailla vastaukset myös tänne tulevina viikkoina!

The internship this fall was such a fun and inspiring experience! As part of my internship I had the opportunity to write an introduction about myself in their online newspaper. I’ll try to post the same one here in the upcoming weeks!

Iloinen minä ja matkalaukku. Edellisestä kunnollisesta matkasta on kulunut niin pitkä aika, että jaksan tällä hetkellä innostua pienimmästäkin junamatkasta. Peukut pystyssä, että kevään työ- ja opintoliitännäiset reissut toteutuvat!

A very happy girl with her suitcase. Lol, it’s been such a long time since I last got to pack my bags for an airplane, I get excited even for the simplest little train ride. Fingers crossed the travel plans this spring come true…

Yksi syksyn lempikollegoista! One of my favorite colleagues this fall!

Lempitakki, lempilaukku ja lempipeili. Kaikki siis hyvin ja homma hanskassa 😀

Favorite coat, favorite bag and favorite bathroom. All things good in life 😀

Tänä syksynä ollaan kyllä humputeltu oikein olan takaa 😀 Syksyn työkuvioihin on liittynyt aika monia lounaita ja illallisia, enkä todellakaan pistä pahitteeksi! Kuvan jälkkäri nautiskeltiin eräänä perjantai-iltana, jona minä ja ihana Essi oltiin niin poikki työviikon jälkeen, ettei energiaa meinannut olla oikein millekään… Kunnes keksittiin mennä syömään menut lähiravintolaan. Oli kyllä joka sentin arvoinen kokemus 😀

This fall has been quite rich in restaurant food 😀 I feel like this fall adulting and work has included so many restaurant lunches and dinners I get hungry just thinking of them, haha. Obviously, have nothing against that, though! This was a late Friday night, when both my friend and I were totally exhausted after the week. That is, until we got the idea of going ahead dining with a full on menu. So worth it 😀

Esiintymisasuja esiintymisasujen jälkeen. Vitsivitsi, en erityisemmin viihdy mustissa 😀

Performance outifts for life. Just kidding, not the biggest fan of wearing black 😀

Kuluneena syksynä olen jotenkin kovasti ihastunut Luonnontieteelliseen museoon. Rakastan rakennusta – oli ihanaa kävellä sen ohi päivittäin matkalla töihin tänä syksynä!

The Finnish Museum of Natural History. Love the building – it was such a luxury to walk past it admiring it every day on my way to work.

On naurattanut taas palata siihen, että kiikutan selässä viulua harva se päivä. Muutaman kuukauden vietin ihan viulutta, ja olihan se kyllä kaikin puolin ihanaa ja vapauttavaa, mutta loppujen lopuksi täytyy myöntää, että tuntuu aika kotoisalta palata vanhan viuluidentiteetin pariin.

Back at it with my violin as a back pack. The few short months I spent without dragging it around back and forth were lovely, but then again, I must admit, I kind of feel at home coming back to my violin girl identity, haha.

Tämä Camelia Roman laukku on ollut syksyn ehdottomasti paras ostos. Harkitsin ostamista kuukausikaupalla, mutta lykkäsin ostamista niin paljon, että laukku oli loppuunmyyty joka kerta, kun vihdoin päätin sen ostaa. Kun vihdoin sain sen käsiini, olen ollut ihan valtavan tyytyväinen.

This Camelia Roma bag has by far been the best purchase this fall. I thought about it for months, but hesitated so long it was sold out every time I finally decided to get it. Once I finally got it I can finally say, it’s been the best purchase in a long time!

Joku ihana viineilyilta. // Random night out.

Kaksi iloista viulistia ensimmäisen RSO:ssa soitetun konsertin jälkeen.

Two happy girls after playing their very first concert in the Radio Symphonic Orchestra.

Tätä hehkutin jo 12 days, 12 outfits-postauksesssa, mutta pidän niin, niin kovasti tästä mekosta! Tänä iltana oltiin illallistamassa työpaikkani järjestämän verkostoitumistapahtuman jälkeen Finnjävelissä. Oli ihana ilta, näitä enemmän!

Already spoke warmly of this dress in my 12 days, 12 outfits-post, but oh, how much I love it! This night we were dining at one of Helsinki’s Michelin-star restaurants after a networking meeting my office hosted. It was such a wonderful evening, hope there will be many more!

Neiti virallinen seisoskelemassa Pohjoismaisen IPR-konferenssin respassa. Näitä kuvia katsellessa en voi muuta kuin todeta, että oli kyllä ihana harjoittelupaikka! Olen niin monta ihanaa ja opettavaista kokemusta rikkaampi kuluneen syksyn jälkeen!

Miss Official ready to welcome guests at the reception of the biggest IPR Coference in the Nordics. Looking back at these photos, I really come to conclude: man, were I lucky with this internship! I received so many lovely experiences thanks to it!

Syksyllä vieteltiin myös viimeisiä kuukausia tässä rakennuksessa. Tuntuu niin hassulta, että kaikki on nyt hoidettu, ja että Taideyliopistoon liittynyt ajanjakso on virallisesti paketissa. Kaikkea tuli koettua, mutta olen 100 % varmuudella seuraavaan elämänvaiheeseen.

Final months in this building! It feels so strange to have returned every single assignment, to graduate and to officially be over with the phase in life that was so heavily influenced by the Arts University of Helsinki. It was long and eventful, but I’m without a doubt ready for whatever’s next.

Oopperan kummituksen lavasteita. // Setup details for the Phantom of the Opera at the National Opera.

Helsinkiläisiä kadunkulmia. // Helsinki street corners.

Mestarien mestari (eli pikkusiskoni). // The boss (also known as my little sister).

Another day, another mirror selfie.

Jouluaaton aamukävelyn ihanat näkymät. //Stunning views on our Christmas morning walk.

Maailman ihanin työkaveri. Jo ennen kun tavattiin, jotenkin tunsin, että meistä tulisi ystäviä, ja olen niin iloinen siitä, että sain aisaparikseni jonkun näin skarpin, aikaansaavan ja tehokkaan. Yhdessä työskentely oli ihanaa!

Cutest colleague. Even before us first meeting I somehow knew we had to be friends, and am so happy to have met someone as clever, dynamic and productive as her. Working together this fall was a delight!

Paasitorni-hotellin upea aulatila! Täällä pidettiin myös edellä mainittu IP-konferenssi.

The beautiful lobby of the Paasitorni hotel, where the aforementioned IPR Conference was held.

Helsinkiä kauneimmillaan. // Beautiful Helsinki architecture.

Lempinäkymä. Jollain hassulla tapaa se muistuttaa vähän Lontoosta.

A favorite view. Somehow oddly reminds me a bit of London!

Tänä syksynä on syöty yksi jos toinenkin juustolautanen. Rakastan.

One of the numerous cheese platters enjoyed this fall. I’m obsessed.

Tänä vuonna Suomi on kerta kaikkiaan tarjonnut parastaan, mitä vuodenaikoihin tulee. Vaikka vetisiä päiviä tulee aina välillä, mielestäni talvikin on ollut juuri niin upea kuin kulunut syksy ja kesäkin.

Finland has provided the most beautiful seasons this year. Although wet days come every now and then, the winter has been every inch as stunning as the fall and summer were. Love it like this.

Upeat näkymät kotiparvekkeelta!

… And when I said this winter has been stunning, I really meant it!

Syksyn ollessa intensiivisimmillään kutsuin kaksi ystävääni kuuntelemaan yhtä näytöstä oopperalle ja piipahdin nautiskelemassa väliajalla heidän kanssaan yhdet kuohuviinilasilliset (en ollut soittamassa kyseisessä näytöksessä). Nuo 20 minuuttia olivat aivan ihania, ja muistuttivat siitä, miten tärkeää on osata ottaa aikaa nähdä ystäviä myös kaikkein kiireisimpien ajanjaksojen aikana – edes pienen hetken verran.

In the midst of the most hectic period this fall I invited my friends over to listen to the opera and sneaked out to them during the intermission to enjoy a glass of sparkling wine with them (I obviously weren’t working that performance). Those 20 minutes were so precious, and truly reminded of how important it’s to take time for friends even in the midst of everything else going on.

Tänä lukukautena luovuin pitkäaikaisesta lempiopiskelupaikastani. Aikoinaan vietin täällä tunti- ja päivätolkulla aikaa opiskellen, mutta tänä lukukautena en tainnut yhtä kertaa lukuunottamatta käydä kertaakaan. Niin hassua, miten elämä muuttuu!

Somehow, this semester I abandoned my old favorite study spot. I used to spend time here studying 24/7, but this semester I hardly visited. So strange how life changes!

Syksyllä hymyilyttivät monet kuohuviinintäyteiset tilaisuudet, joihin pääsin töiden merkeissä ottamaan osaa.

A lot of sparkling wine filled events this fall.

Käymässä mökillä. Perheeni remontoi 1800-luvulla rakennettua taloa uuteen uskoon, ja vaikka työ on vielä kovasti kesken, voi jo nyt nähdä, miten upea lopputuloksesta tulee.

Visiting our summer house. My family is renovating a 19th century house to its new glory, and although the work is still very much not finished yet, you can already see the outcome will be beautiful.

Jouluaaton kävelylenkki. // Christmas walk.

Sisäpiha, jonka poikki olen painellut menemään lukemattomia kertoja läpi syksyn.

A garden through which I’ve walked countless of times this fall.

Kyllä tämä näkymä vain jaksaa sykähdyttää. Kun lähtö muille maille lähenee, en voi muuta kuin todeta, että kyllä on Suomi vain hieno ja ihan käsittämättömän kaunis maa.

A view that makes my heart beat a bit faster. As my departure elsewhere gets closer, I can’t help but think and appreciate what a wonderful country we have.

Hiukan kiusaantuneena (mutta hyvin tyytyväisenä ja onnellisena) hymyilemässä uudenvuodenaaton illallisella – kello 15.30, koska ravintolat sulkivat kello 18. Ai että.

Awkwardly smiling during our New Year’s Eve dinner – at 15.30, because restaurants closed at 18, lol.

Ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä: vuoden 2021 viimeinen, tunnelmallinen ja hiukan tärähtänyt kuva.

And finally: the last, blurry image of 2021.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s