REVIEWING FALL 2021

Vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa lähinnä itselleni tekemäni lupauksen vielä kerran kerrata, mitä kaikkea syksyyni kuului. Kuten aikaisemminkin kerroin, syksy 2021 oli ammatillisesti todella antoisa, ja olen harvoin kokenut päässeeni hyödyntämään omaa osaamistani ja oppimaan yhtä laaja-alaisesti kuin viime lukukauden aikana. Muistaakseni mielekkään työkokonaisuuden reseptin myös tulevaisuudessa, saattaakin olla hyvä ajatus kirjoittaa alas ne peruspilarit, joiden varaan sellainen rakentui!

Finally made it here to fulfil my promise (mainly to myself) of reviewing the fall. As I’ve said in many earlier posts, the fall of 2021 was a really great one for me professionally, and I’ve rarely felt quite as fulfilled and inspired as I did throughout the semester. Thus, in order to write down the recipe for this success, here come the pillars that built what eventually became one of the best falls I’ve had in years.

Harjoittelu tekijänoikeuksien parissa. Syksyn todennäköisesti innostavin osuus oli ensimmäisten oikisopintoihin liittyvien töiden aloittaminen kansallisella aineettomien oikeuksien tutkimuskeskuksella. Koska immateriaalioikeus on oikeudenalana minua kaikkein syvimmin kiinnostava, olin tästä mahdollisuudesta tosi onnellinen. Kokemus avasi silmäni ennen kaikkea sille, miten monia upeita ja mielekkäitä mahdollisuuksia juristin työssä onkaan yhdistää oikeustieteitä taiteisiin! Kuten mainitsin edellisessä postauksessa, tulevana keväänä edessä odottavat uudet työkuviot, ja ilokseni voin kertoa, että ne liittyvät tosi vahvasti nimenomaan näihin hommiin. En malta odottaa!

Intellectual property law internship. The probably most exciting thing that took place in the fall was my very first legal internship, completed at a national research institution focused on furthering the research and marketing of any and all topics related to intellectual property law. Given that intellectual property law is the field of law I’m genuinely most interested in, this was a wonderful opportunity, opening my eyes for a width of opportunities available in utilising law within the field of arts and creative industries – most of which I didn’t even know existed! As I mentioned in my previous post, I’m so happy to be able to continue on this path also during this spring – but I’ll tell you more about that later!

Future Talents – ohjelma. Toinen loistava mahdollisuus, jonka tänä syksynä sain, oli osallistuminen Future Talents-ohjelmaan, jonka yksi Suomen ja Pohjoismaiden isoimmista asianajotoimistoista toteutti. Ohjelma sisälsi muun muassa kommunikaatioon ja tilintarkastukseen liittyviä valmennuksia, sekä luentoja muutamilta Suomen menestyneimmistä liike-elämässä toimivista juristeista. Ohjelma oli tosi innostava, enkä sen jälkeen enää yhtää epäile, ettenkö voisi tämän kaltaisessa asianajotoimistossa viihtyä aivan ensiluokkaisen hyvin.

Future Talents – program. Another fantastic opportunity I got this fall was taking a glance into the functionings of one of the biggest Nordic law firms through being selected to take part in the Future Talents-program the firm hosted in the beginning of the fall. The program included coaching in topics such as legal communication and financing as well as lectures by some of the most renowned lawyers in Finland. The program was super inspiring, and I have no doubt, that if life were to go that way, I would find myself very much at home at a law firm of this kind.

Opinnot. Oikis-opintoni etenivät kaikin puolin mukavasti, vaikka rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että syyslukukausi oli tähän asti tylsin lukukausi. Kurssien aiheet, sisältö ja rakenne eivät tahtoneet innostaa yhtään, ja vaikka sinänsä pidän nimenomaan liike- ja yritystoimintaan liittyvää juridiikkaa aivan erityisen kiinnostavana, jokin kursseissa teki niistä harvinaisen puisevia. Onneksi olen kuluneen yhden ja puolen vuoden aikana onnistunut muodostamaan hyvän kaveriporukan, jossa kouluhommia on kiva puurtaa, ja niinpä, puisevuudestaan huolimatta, lukukausi saatiin hoidettua kunnialla loppuun asti.

Law school. My studies this semester went well, although, in the name of honesty, I simultaneously felt this semester was the worst so far, both with regards to the content and topics of the courses. Although the subjects, all relating to business law were in general very interesting, somehow the structure of the courses simply didn’t fit me. Luckily I’ve managed to build a solid team of friends to work with, and thus, despite not feeling too inspired, I managed to work my way through the semester more than well.

Työt Kansallisoopperalla. Kuten olen hehkuttanut lukemattomissa aiemmissa postauksissa, myös tänä syksynä sain ilokseni työskennellä Kansallisoopperalla, allekirjoittaen marraskuussa ensimmäisen koko-aikaisen sopimukseni. Olen niin, niin kiitollinen tästä mahdollisuudesta, ja totean kerta toisensa jälkeen olevani niin onnekas saadessani soittaa ja työskennellä nimenomaan oopperalla. Vaikka olen edelleen aivan vakuuttunut siitä, etten pelkän soittamisen kautta olisi voinut päästä luomaan sellaista uraa, josta haaveilen jatkuvasti, en voi olla toteamatta, miten paljon arvostan ja rakastan taidealoja. Näiden töiden tekeminen on ollut kertakaikkisen ihanaa.

Work at the Finnish National Opera Orchestra. As mentioned in numerous earlier posts, also this fall I worked at the Finnish National Opera Orchestra, finally in November getting my very first full time contract. I feel so grateful for this opportunity, and consider myself so lucky getting to play and work here. Although I am and remain convinced playing would not have provided for the career path I continuously dream of, one must say, the world of arts is simply one of a kind. One, that I deeply and thoroughly love.

Muut työmahdollisuudet. Isoksi ilokseni ja yllätyksekseni pääsin tänä syksynä toteuttamaan yhden ura-tavoitteistani ja soittamaan Suomen isoimmissa sinfoniaorkesteriessa, keikkaillen ekaa kertaa sekä Helsingin Kaupunginorkesterissa että Radion Sinfoniaorkesterissa. Molemmat kokemukset olivat tosi kivoja, ja olen niistäkin tosi kiitollinen. Rastia ruutuun – nämäkin unelmat toteutuivat!

Other work opportunities. To my gigantic surprise and delight, this fall I got the opportunity to finally fulfill my goal of having worked at all of the biggest symphonic orchestras in Finland, gigging for the very first time in both the Helsinki Philharmonic and the Radio Symphonic Orchestra. Both experiences were wonderful and I am so, so happy to have had them. Checking off things on my bucket list!

Vaihtosuunnitelmat Pariisissa. Mitä tulee Pariisin suunnitelmiin, lykättyäni lähtöä yhdellä lukukaudella, päätin loppujen lopuksi perua koko vaihdon. Saatuani Fulbright Finland-säätiön myöntämän stipendin, ja sitä kautta vahvistuksen siitä, että opintoni jatkuvat New Yorkissa ensi syksynä, ja että saan toteuttaa yhden isoimmista haaveistani, sekä saatuani kokoaikaisen pestin Kansallisoopperalla, päätin, että nyt oli aika priorisoida. Yhdysvaltain viisumiprosessi edellyttää, että tililläni on vuoden arvosta likvidejä varoja huhtikuuhun mennessä, ja nyt tarjoutui oiva mahdollisuus kerryttää säästöjä ja välttää turhaa lainanottoa. Vaikka Pariisista luopuminen tuntui hiukan haikealta, etenkin, kun otetaan huomioon, että olen kaivannut Suomesta lähtemistä jo lähes kahden vuoden ajan, uskon vakaasti, että valintani oli oikea. Pariisi ja minä tulemme saamaan toisen mahdollisuuden joskus tulevaisuudessa – olen siitä aivan varma – ja nyt haluan keskittää kaiken energiani siihen, että kaikki on loistavassa järjestyksessä sinä päivänä, jona istahdan lentokoneeseen matkalla kohti New Yorkia ja uutta lukua elämässä.

Exchange to Paris. As it comes to my exchange plans in Paris, after postponing my departure with one semester, I eventually decided to cancel. After receiving the Fulbright grant ensuring me my studies will continue in New York next fall, allowing me to make one of my biggest dreams come true, and being offered a full-time substitute position in the National Opera Orchestra, I decided this was a time to prioritise. The visa process to the US requires me to have one year worth of liquid assets in April, and this was my opportunity to ensure I will have those savings in check without taking on additional loans. Although giving up on Paris felt a bit melancholic, especially given I’ve now longed for leaving Finland behind for nearly two years, I firmly believe this was the right choice. Paris and I will have another shot later on – I’m somehow sure of that – and for now, I want to put all my energy on having everything in order when I sit down on the airplane taking me to New York for an entirely new chapter in life.

Tulevaisuuden suunnitelmat. Syyskuussa tulevaisuuden suunnitelmani selkenivät kuin tyhjästä, ja olen siis suuntaamassa kohti New Yorkia ensi elokuussa. Ensimmäisen “tämä on liian hyvää ollakseen totta”- tunteen jälkeen, olen nyt “mitä olen oikeasti tekemässä”-vaiheessa 😀 Vaikka tiedän enemmän kuin hyvin tämän olevan tosi luonnollinen osa prosessia, ja että kaikki järjestyy kunhan saan vastauksia yliopistoistani, pääsen vuokraamaan asuntoa ja varaamaan lentoja, tällä hetkellä kaikki tuntuu lähinnä hermostuttavan kaukaiselta ja epätodelliselta. Kaipaan tunnetta siitä, että minulla on pysyvä koti, ja pohdin yllättävän usein sitä, milloin on minun vuoroni asettua aloilleen. Kuitenkin, nyt, siitä huolimatta, että kaipuu pääsee aina välillä yllättämään, tunnen tosi vakaasti, että jännityksestä huolimatta tämä on minulle juuri se oikea tie ja polku. Odotan ihan valtavalla innolla, että pääsen näkemään, minne se vie.

Future plans. As I already wrote in this post, in September my future plans clarified out of the blue, and I’ll be headed to New York next August. After that first “dream come true”-feeling, I’m now in the “what-the-fuck-am-I-doing” phase. I am fully aware this is an incredibly natural part of the process, and that the feeling will settle when I find a place, get a confirmation regarding my university and book flights, but for now, it all feels quite distant and extremely surreal. I long for feeling at home somewhere, and occasionally wonder when my time will come to settle down. For now, however, despite this longing, the only answer remaining, no matter how unsettled I feel occasionally, is that I am on the right track (baby), and I look forward to seeing where it takes me.

Syksy oli siis todella monipuolinen! Vaikka työmäärä oli ajoittain, odotusten mukaisesti, aika huomattava, monipuolisuus teki kaikesta lähinnä kivaa ja vaihtelevaa, enkä aidosti ja oikeasti muista, milloin viimeksi olisin kokenut olleeni yhtä ammattillisesti tyytyväinen. Oikeustieteellisten kysymysten parissa työskenteleminen päivisin, ja Kansallisoopperalla soittaminen iltaisin oli ihan mieletön kombinaatio. Syksy 2021 oli ihana, ja toivon, että kevät osoittautuu vähintäänkin yhtä inspiroivaksi!

As you can see, the fall semester was extremely versatile! Although the work load was, as I expected, quite significant, the versatility made it all very doable and I can’t remember when I last would’ve felt as professionally fulfilled as I did this semester. Working with legal topics during the day and playing at the National Opera by night was a dream-come-true-combination. Fall 2021 was fantastic, and I hope this spring will turn out to be every inch as fulfilling!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s