ADMITTED TO COLUMBIA UNIVERSITY

Olen niin pahoillani pääosin ura- ja opintoaiheisesta, vähän yksipuolisesta sisällöstä, mutta nyt on kerta kaikkiaan vaan niin paljon kivoja ja jännittäviä asioita meneillään, että tuntuu vaikealta keskittyä mihinkään muuhun 😀 Yritän kirjoitella jotain vähän henkilökohtaisempaa myöhemmin, mutta ennen sitä täytyy päästä jakamaan vielä muutamia aivan ihania uutisia!

Intensiivisen hakuajan, lukuisten hakemusten, kokeiden ja kirjoitusnäytteiden kirjoittamisen ja videohaastattelujen jälkeen, voin vihdoin ilokseni kertoa, että minut on hyväksytty jatkamaan opintojani taidehallinnon parissa Columbian yliopistossa New Yorkissa. Olen aivan loputtoman iloinen ja onnellinen sisäänpääsystäni, sillä Columbia on ollut tavoitteenani siitä lähtien, kun noin vuosi sitten aloin kirjoittamaan apurahahakemuksia. Jos Columbian yliopisto ei ole aikaisemmin tullut tutuksi, kyseessä on siis yksi Yhdysvaltain ja myös maailman arvostetuimmista yliopistoista, jonka moni aikaisempi amerikkalainen presidenttikin on käynyt. Taidehallinnon ohjelmaan liittyviä harjoittelujaksoja on aiemmin järjestetty esimerkiksi Metropolitan Operassa, American Ballet Theaterissa, New Yorkin Filharmonikoissa ja Lincoln Centerillä, enkä malta odottaa, mihin maailman tasokkaimmista taideinstituutioista pääsenkään tutustumaan. Alumnit ovat ainakin ennen pärjänneet hyvin kiitettävästi taidehallinnon saralla, ja yksi heistä on esimerkiksi Sibelius Akatemian nykyinen dekaani. Mitä tahansa edessä odottaakaan, olen aivan varma, että tämä on mahdollisuus, joka avaa ovia moneen suuntaan, ja voin rehellisesti sanoa, etten koskaan ole ollut näin valmis. Ei ole oikeastaan mitään, mitä en olisi valmis antamaan ottaakseni tästä kokemuksesta kaiken irti, ja olen melko varma, että jos vain kaikki menee hyvin, tulevista vuosista tulee urani kannalta aivan ratkaisevia.

Sen lisäksi, että olen tottakai aivan käsittämättömän onnellinen ihan vain sisäänpääsystä, tuntuu myös hyvältä vihdoin saada konkreettinen vahvistus sille, minne matka vie tulevana syksynä. Arvasin ja toivoin, että asiat menisivät juuri näin, mutta varman tiedon varassa on paljon mukavampi elää kuin pelkkien toiveiden ja arvausten. Nyt, kun tiedän, missä koulussa tulen opiskelemaan, on helpompi alkaa varailemaan lentolippuja ja vuokraamaan asuntoa. Lopuksi, monia kuukausia (ellei jopa vuosia) kestäneen epävarmuuden jälkeen, tuntuu vihdoin helpolta innostua ja uskoa siihen, että unelmani todella käyvät toteen, että Yhdysvaltoihin lähtö oikeasti toteutuu ja että vihdoin viimein, ihan muutaman lyhyen kuukauden päästä, uusi luku elämässäni alkaa, ei enemmässä eikä vähemmässä kuin kaupungissa, jossa asumisesta olen haaveillut vuosikymmeniä, yliopistossa, jota olen ihaillut vuosia.

On lukemattomia postauksia, joita haluaisin aiheesta kirjoittaa, ja tulen tekemään parhaani jakaakseni kanssanne tietoa hakuprosessista, kunhan vain suinkaan ehdin. En malta odottaa!

asdsa

I’m so sorry for the mainly career related posts currently, but am simply so excited for all the things happening, it’s hard to think about anything else 😀 I’ll try to write something a bit more personal and life related later, but anyway: before that a wonderful announcement I’m so delighted to make!

After quite an intense period of writing applications, statements of purposes, writing samples, taking different tests and doing video interviews, finally, I can happily tell, I have been admitted to continue my graduate studies in Arts Administration at Columbia University in New York. I am so grateful for making the cut, given that Columbia was the goal I had in mind already a year ago when first writing my scholarship applications. For those of you who don’t know, this is one of the highest ranked universities not only in the United States, but in the entire world, a university attended by several American presidents, an Ivy League institution… The list could go on for long. Internship positions of former students of the program have included for example the Metropolitan Opera, the American Ballet Theatre, New York Philharmonics and Lincoln Center, and I can’t wait to see which ones will be in store for me. Alumni have typically made it far, one of which is for example the current dean of the Sibelius Academy in Helsinki. Whatever comes, I am confident this is an opportunity that will open numerous exciting doors for me, and I can genuinely say, I’ve never been readier. There is nothing I’m not ready to give to make this opportunity worth every single penny I’m investing in it, and am sure, if it all goes well, this will be my make-it-or-break-it moment. Mostly, hopefully and preferably, the make-it-moment, lol 😀

On top of being endlessly grateful just for getting admitted in the program I’ve now been aiming for for approximately a year, it also feels good just to get a confirmation of where I’m going next fall. It feels calming to have something concrete to work with. I’ve had a good gut feeling about this project in its entirety, but factual information instead of abstract hopes and guesses is always easier to plan around. Knowing the school I aimed for is now confirmed allows for so much more concrete goal setting, and now I can finally start booking plane tickets, renting an apartment etc. Finally, after months (if not years) of waiting and struggling with a feeling of uncertainty, it finally feels easier to get excited and believe this whole thing is reality, that it’s factually happening and that finally, finally, finally, in the matter of a few short months, a new chapter in life is about to begin, nowhere less than in the city I’ve been dreaming of for more than a decade, in an institution I’ve been admiring and looking up to for years.

There are countless posts I would like to write about this, and will make my best effort to tell you all about the application process whenever I have the time! Can’t wait to share as much as I possibly can!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s