FALL SNAPSHOTS, CARNEGIE HALL AND OTHER THINGS

Aurinkoiset terveiset New Yorkista! Alkusyksyn rauhallisten viikkojen jälkeen arjen tahti on vihdoin tiivistynyt, ja tekemistä on riittämiin – mikä on aivan ihanaa! Halloweenin ja muiden syksyisten juhlien ohella erityis-säpinää arkeen tuottaa kevään harjoittelupaikkojen hakeminen. Maailman parhaita taidealan organisaatioita on klassisen musiikin alalla New Yorkissa useita, ja työhakemusten lähettäminen näihin on jännittävää puuhaa. Sormet ristissä odottelen tuloksia – toivon niin kovin kovasti, että jostain oikeasti inspiroivasta paikasta nappaisi! Näitä paikkoja varten tänne tultiin!

// Warm greetings from New York, my friends! After the calm weeks of early fall, my rhythm is finally starting to get faster, and there is plenty to do – which I love! In addition to Halloween and other American celebrations, I’m particularly excited to start applying for internship opportunities. Some of the best arts organizations in performing arts and classical music are in the New York area, and sending out applications to these spots is incredibly exciting. I’m keeping my fingers crossed for good results, and hope from the bottom of my heart I’ll catch something really inspiring. After all, these opportunities are what I came here for.

Kuten aiemmin kerroin, yksi uusista suosikkiharrastuksistani täällä puolen Atlantin on ollut Columbian yliopiston orkesteri. Tein koesoiton orkesteriin lähinnä vain pitääkseni yllä omaa soittotaitoani, enkä olisi koskaan osannut arvata osallistumisen olevan näin palkitsevaa! Iso osa etenkin ykkösviulun soittajista suorittavat Juilliardin ja Columbian yhteisohjelmaa (Juilliard on yksi maailman arvostetuimmista musiikkikorkeakouluista), ja on ollut ihan mieletöntä päästä soittamaan näin kovatasoisten soittajien seurassa. Orkesteri on jokaviikkoinen valopilkku, ja olen tosi kiitollinen tästä(kin) mahdollisuudesta!

As I earlier shared, one of my surprising new favourite activities here is being part of the Columbia University Orchestra. I joined just to keep up my violin playing skills, but who knew it could feel so rewarding! A large section of particularly the first violin is from the Juilliard-Columbia dual program, and holy crap, do they play well. Light of my life every week, haha, I feel so lucky to play part of it!

Välikausi tuntuu kestävän täällä ikuisuuden, ja olen ollut ihan hukassa sen suhteen, miten paljon vaatteita täällä kuuluu olla päällä! Suomessa välikausi tuntuu yleensä olemattomalta, ja naurattaa ajatuskin siitä, että marraskuun alussa voi vielä hyvin mielin käyttää sandaletteja 😀 Mutta näin se on, ja kun tähän alkaa tottumaan, on se oikeastaan aika ihanaa.

The mid-season seems to last ages over here, and I am still totally lost when it comes to what and how much to wear! In Finland the season between summer and winter seems more or less non-existent, and it makes me somewhat amused to be able to wear sandalettes despite that it’s almost November 😀 But that’s what it is, and now that I’m getting used to it, it’s kind of nice!

Sain ruokamyrkytyksen lokakuussa ja sen myötä olin aika kuihtuneessa kunnossa. Tämän elämyksen jälkeen ruoka on kyllä maistunut ihanammalta kuin pitkään aikaan, ihanaa voida taas syödä 😀 New Yorkilainen pitsa todella maistuu.

I had a food poisoning and lost quite a bit of weight, and after that eating has felt so special, haha. Nothing like a New York pizza!

Piipahdin expattien verkostoitumis-illassa ihan yksin ja tapasin ihan mielettömiä tyyppejä. En ole pitkään aikaan tehnyt asioita yhtä omillaan kuin täällä, ja jokin yksin olemisessa on vain tosi ihanaa. Jollain tapaa on tosi voimaannuttavaa tietää, että pärjään erinomaisesti omillani, ja on hauskaa viettää iltaa ilman muiden ihmisten rajoitteita, avoimin mielin ja antaa itsensä päätyä hauskoihin ja yllättäviin tilanteisiin. Ihan parasta. Pitäisi muistaa tehdä tällaista useammin!

Went to a networking night on my own and met the most amazing people. There is something so thrilling and special about going out alone! Somehow you have no limits, are much more open minded and end up in the funniest situations. Love it. Should do that more often.

Tyytyväisenä Columbian kampuksella.

Pretty excited on the Columbia campus.

Vähän hassu huomio täällä olosta, mutta oikeasti: yleiset vessat täällä ovat tosi huonokuntoisia ja epämukavasti suunniteltuja suomalaisiin vessoihin verrattuna 😀 Kuvassa näkyvän kaltaisia “yksityisvessoja” on tosi vähän, ja yleensä vessat ovat ns. loosi-mallisia. Loosien ovet ovat kuitenkin korkeat ja niissä on usein rakoja, ja jotenkin tuntuu, että on tosi vaikea löytää siistiä, ja yksityisyyttä antavaa vessaa. Käsialtaita on harvassa loosissa ja muutenkin jopa tosi hyvissä ja kalliissakin ravintoloissa on tosi epäsiistit ja huonokuntoiset vessat. Ei jatkoon XD Tämä asia on todellakin paremmin hanskassa Suomessa ja Euroopassa yleensäkin.

Random insight (or rant): the public bathrooms here are in such a bad condition and badly designed in comparison to Finnish and European bathrooms 😀 Privat public bathrooms like the one in the picture are very rare, and most of them just have a bunch of stalls. However, the doors to the stalls are super high and frequently have gaps, and overall I just feel, it’s been really hard to find a genuinely clean bathroom where you could have a genuine moment of privacy. Few stalls have sinks, and even the bathrooms in really good and expensive restaurants can be very unclean. This is really a thing I feel we do so, so much better in Finland and Europe generally.

Tässäkin asussa kamppailin New Yorkin lämmintä syksyä vastaan. Kuuma tuli 😀

Live footage of me battling the strange mid-warm weather 😀

Koulurakennus!

The main building of my studies.

Pääsimme Fulbrightin kautta kuuntelemaan kansainvälisen Listz-pianokilpailun finaalia Carnegie Halliin. Kokemus oli monestakin näkökulmasta tosi kiinnostava, ja ehkä ennen kaikkea yllätti ja hymyilytti asuvalintojen monipuolisuus. Vaatteet vaihtelivat smokeista ja iltapuvuista farkkuihin ja t-paitoihin, ja kaikkea löytyi laidasta laitaan. Omassa mekossa oli ehkä jopa hiukan alipukeutunut olo (tätä ei tapahdu k-o-s-k-a-a-n) ja ehkä hiukan salaa sydämessäni olen itselleni luvannut, että vielä joku kerta täällä asuessani järjestän itselleni oopperassa tai muussa konsertissa iltapukuillan XD Ihan vain, koska miksi ei. Kerran sitä eletään.

Fulbright got us tickets to go listen to the international Liszt-pianocompetition finals at Carnegie Hall. The experience was very interesting from many perspectives, and the biggest surprise and cause amusement was probably the wide variety of clothing choices seen throughout the audience. People wore everything from tuxedos and evening gowns to jeans and t-shirts, and truly, in this context it was hard to be either over- or under-dressed. I have to admit I might have felt slightly underdressed in my cocktail dress (a thing that n-e-v-e-r happens), and I may or may not have promised myself that one evening during my time here I will organise myself a night at the opera or at Carnegie Hall in an evening gown XD Just because why not. I only live once, so better go big or just go home, haha.

Vaikka skandinaavista yksinkertaisuutta voi rakastaa ja ihailla loputtomiin, on tässä amerikkalaisessa överiydessä ja sisustusarkkitehtuurissa jotain, joka sykähdyttää. Kristallikruunuja, parketteja, mahonkia ja marmoria on siellä sun täällä, ja pakkohan se vain on myöntää, että kyllä on kaunista. Kuvassa Carnegie Hallin väliaikatarjoiluille tarkoitettu lämpiö.

One can admire and love Scandinavian simplicity endlessly, but still I must admit, there is something about the extravagant American way of doing interior design that I love. Chandeliers, parquets, mahogany and mar more is to be found incredibly frequently, and one must admit, there is something to love about that too. Pictured here, the Carnegie Hall intermission foyer.

Carnegie Hall kuuluu maailman kuuluisimpien konserttitalojen joukkoon, ja on ollut mieletöntä päästä vierailemaan talossa. Opiskelijaliput ovat tosi edullisia, ja konserttilippuja on muutenkin ollut kivasti tarjolla esimerkiksi Fulbrightin kautta, joten tilaisuuksia on ollut useampia. Kuten moni muukin täällä, voi tämänkin kohdalla vain todeta: kertakaikkisen upea rakennus.

Carnegie Hall is one of the most esteemed performing art’s organizations in the world, and it’s been such a joy to get the opportunity to visit the house. There are reasonably priced tickets available for students, and also Fulbright has made sure we’ve had the opportunity to visit. As with many other buildings here, what can one say: the building is stunning.

Tässä asussa on viipotettu menemään jos missäkin iltamassa. Aikoinaan Lontoosta noin 5 vuotta sitten ostettu Reissin mekko on ehkä kaikkien aikojen paras ostos.

This outfit has been such a go-to lately. Works for so many occasions!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s