THANKSGIVING WEEKEND

Viime viikonloppuna täällä Yhdysvalloissa vietettiin Thanksgivingiä! Juhla sinänsä ei merkitse minulle juuri mitään, mutta oli hauskaa päästä kokemaan se täältä käsin. Fulbright-säätiön kautta minut ja kahdeksan muuta stipendiaattia ympäri maailman kutsuttiin hostina toimivan Susanin luo viettämään juhlaa ja nauttimaan perinteisistä Thanksgiving-herkuista.

Amerikkalaisen Susanin lisäksi pääsin tutustumaan muun muassa Afghanistanista, Algeriasta, Luxembourgista, Kanadasta, Intiasta, Kiinasta ja Japanista oleviin stipendiaatteihin. Kaikkein ihaninta New Yorkissa ja Fulbrightin kanssa toimiessa on ollut ennen kaikkea avartaviin keskusteluihin ajautuminen. Puheenaiheina oli kaikki ulkomailla asumisesta järjestettyihin avioliittoihin, enkä voi muuta kuin todeta, että täällä olo todella avartaa maailmankuvaani päivittäin. On uskomatonta, miten erilaisia kokemuksia ja näkemyksiä meillä kaikilla voi olla ihan vain pelkästään siitä riippuen, mihin olemme syntyneet.

Thanksgiving-päiväni päätin kävellen yksikseni pitkin New Yorkin katuja nautiskellen ihan vain omasta ajastani. Tapaan täällä uusia ihmisiä lähestulkoon päivittäin, ja välillä tuntuu, että oma aika jää aika vähälle. Thanksgivingin-ilta ihan vain omillani oli yksi ihanimpia hetkiä koko syksynä. Sydän sykki onnesta kävellessäni hitaasti Times Squarea kaikkien turistien keskellä ja todeten, miten loputtoman kiitollinen olen siitä, että saan olla täällä ja kokea tämän kaiken.

Thanksgiving-viikonloppu muuten kului opintoja eteenpäin vieden sekä lätkäpelissä New Jerseyssä. Jääkiekko on loistolaji, ja pakko kyllä myöntää, että peli oli näkemisen arvoinen. Tuleva viikko kulunee pitkälti kouluhommien parissa. Joulu lähestyy, ja viimeisiä viedään. Kohta kohti kotia ja Suomea joulunviettoon!

asda

Last weekend we spent Thanksgiving here in the United States! The celebration itself does not mean much anything to me, but anyways it was fun to experience it here. The Fulbright Foundation invited me and eight other grantees to enjoy the celebration with Susan, a local lawyer, hosting us all and catering us with the loveliest traditional Thanksgiving food.

In addition to the American Susan, I got to meet grantees from Afghanistan, Algeria, Luxembourg, Canada, India, China and Japan, amongst others. The loveliest part about living in New York and attending Fulbright events has been all the astonishing and eye-opening conversations I’ve been ending up having. During Thanksgiving we discussed everything between living abroad and arranged marriage. Being here truly expands your worldview!

I ended my Thanksgiving Day strolling around the streets of New York all on my own. I feel like I meet so many new people here on a daily basis, it feels like my alone time is very limited. The night of Thanksgiving was one of the most special moments I’ve had throughout my time here. There was something so special about just strolling throughout Times Square in the middle of all the countless tourists just remembering and maybe also just realising, how endlessly grateful I am about getting to be here and experiencing all this.

Besides than the dinner, the Thanksgiving weekend went by with some school work as well as a hockey game in New Jersey I had the chance to attend. Ice hockey is such a fantastic game, and I must admit, the game was worth seeing. The upcoming week will run by with a bunch of work and studies. Christmas is approaching and we’re so close to the end of the year. Soon I’ll be headed home for the Christmas break! Looking forward.

I’m simply in love.

I visited the Grand Central Station for the first time. Such a beauty ❤

Views from above New Jersey.

I found a Scandinavian store where I could buy ginger breads and Finnish Christmas Drinks. Almost brought me to tears, lol.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s